10 PLANS PER A L'ESTIU

L'estiu és com una coca de dacsa, un parell estan bones, una dotzena embafen. Així, l'estiu deixa d'agradar-me poc després de Sant Joan, a partir d'aleshores és com una via dolorosa. Gent per totes bandes, embussos, calor humida, animals repel·lents, tot s'ajunta en aquesta estació. Tanmateix per a fer-ho més lleuger, aquí hi ha una llista de coses que es poden fer a Xàbia.

1. Amuntegar-se als carrers de Duanes per a veure la desfilada de moros i cristians i barallar-se amb les ueles per una cadira de plàstic mentre gaudeixes de les olors a laca Nelly, perfum barat i suor humana arreu. Un detall a no perdre , la senyora anglesa que dansa. Ja és hora que descobrim quin pacte té eixa dona amb el dimoni. Diuen que quan Napoleó va dur les seues hordes de saqueig i destrucció (també coneguts com a turistes), la comitiva de benvinguda anava presidida per les seues danses morisques i atrevides. 

2. Alçar-te a les 6 del matí per a intentar agarrar lloc en la Granadella.  Mentre esperes a què isca el sol, pots fer temps fent-te fotos als peus o selfies per a l'instagram. No oblides acompanyar cada imatge amb els hashtags #veranito #veranitoo o encara millor, #veranitooo per a deixar constància de no sé què, però està clar que eixe excés vocàlic emfatitza alguna cosa. Hashtags com #Javea #playita #relax també són admissibles i igualment infames. Si vas amb una coneguda, veïna o la teua tovallola està a un mil·límetre d'un ésser humà afegeix: #Amigasparasiempre i #friends. Si no saps què és un hashtag també hi ha alternatives per a tu, la Grava o platja de les ueles. No protagonitzaria mai un anunci de cerveses però també compta amb els seus avantatges, per exemple pots anar a la mar, després de missa matí i veure la col·lecció de banyadors que estaven de moda fa cinquanta anys. El paradís dels estampats.

3. Passejar pel Muntanyar amunt i avall, des d'El Parador fins a Duanes i en arribar, fas la volta. Gaudeix de la mar mentre esquives alvaritos,  patins, patinets, segways o el ridícul mitjà de transport que estiga de moda eixe estiu. És gratis! També pots comptar el nombre de fills que tenen els alvaritos i quants d'ells van vestits tots iguals. Et donaré una pista, tots. 

4. Prendre la fresca amb les ueles del carrer mentre enyoreu els temps del franquisme, els dies de balls en la plaça i serenos per la matinada. També podeu queixar-vos de la joventut actual o criticar a la veïna que falte a la cita.  Els ventalls d'hule amb estampats d'escenes bucòliques són un must.

5. Anar a Ondara i comprar jerseis i anoracs i construir un iglú si cal. No oblides endur-te raquetes per a desplaçar-te, a cotes baixes es preveuen precipitacions en forma de neu i gelades en els banys.

6. Anar a sopar a la mar en actitud de hypster, amb la nevereta portàtil i les cadires plegables de camy o qualsevol altra marca de gelat. Mentre talleu el meló, repetiu com d'alternatiu és sopar a la mar, molt més que sopar en un d'eixos bars per a pijos de l'Arenal. També podeu practicar el vostre accent gater. Ah, i no dieu mai sopar en la platja. La gent del terreny no diu platja, a la platja van els madrilenys i els guiris, la gent d'aquí ha anat tota la vida a la mar.

7. Anar al Molí Blanc i si eres pobre, queda't pels voltants, sopa en el Mc.Donald's, fes botelló en el riu i interactuant amb l'altre centenar d'alvaritos i wannabes que no tenen tampoc diners però que pretenen fer com si. Podeu fer-vos selfies i penjar-los al facebook amb el subtitol con mis amigos de Madrid / Barcelona / Inserte ciutat cosmopolita y guays i frases de Jorge BucayEn l'era de la informació hom no ha estat en un lloc si no hi ha una foto que ho demostre. Si eres més underground i prefereixes l'Arenal, pots fer amistat amb els guiris i dir que són els teus amics de London, de London eh?,  res de Londres ni catetaes d'eixes.

8. Anar al xiringuito, pagar 10 euros per un mojito o una ensalada adobada amb ginebra (això que hom diu, gin-tonic) i penjar les fotos en instagram amb els hashtags: #estiuet, #veranito, #queduraeslavida #quinpatir. Si vas de sopar amb amics, tampoc poden faltar #empezandolanoche  i #decenita a més a més, #nochedechicas(per a elles) o #nochedesolteros (per a ells). Per què ningú penja fotos "acabando la noche"? Serà per a no penjar fotos amb la roba feta girons, el monyo desfet i amb un pet com una ascla?

9. Anar a missa al Loreto i fer amistat amb els de l'opus a veure si cau alguna pagueta en algun ministeri d'eixos de Madrid. Aquí t'ho trobaràs tot: alvaritos, wannabes, ventalls d'hule, selfies d'instagram, begoñes i almudenes, un recopilatori de la fauna estiuenca.

10. Treballar! Que per a dos mesos que hi ha feina a la Marina no vas a quedar-te en casa fent el gandul!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PARAULES MANLLEVADES A L'ÀRAB

A LA VORETA DEL MAR

AQUISGRÀ, LA CAPITAL IMPERIAL