DE GRECS I PREHISTÒRICS

Acabem la série de pifies històriques retrocedint fins a la nit dels temps.

Dividim la prehistòria en dues grans etapes de diferències marcades, el paleolític i el neolític. Ambdues es diferencien en què unos vivían y otros morían [la vida sigue igual]; en el Paleolítico había cosas nuevas y en el Neolítico había otras cosas nuevas; El Paleolítico es más interesante que el Neolítico, per a gustos, colors. Però la diferència definitiva està en què en el Paleolítico recolectaban frutos y abrigos (eren uns fanàtics de la pell) y en el Neolítico se movían de un lugar a otro hasta que se extinguieron. 

Ara que ja sabem més sobre aquesta època, avancem un poc fins a l'Edat dels Metalls. En la Edad de los Metales empezaron a utilizar cuchillos de cristal;  En la Edad de los Metales uno había hecho una mesa y el otro se cortó la mano con una piedra e hizo un cuchillo de piedra y el otro hacía anillos de piedra; Se hicieron más cosas de lo debido, si haguera afegit "y Dios les castigó", li haguera posat un 20. Crec que l'anomenem Edat dels Metalls perquè era l'únic material que no utilitzaven.

Sobre el primer poblament d'Amèrica, tenim de tot un poc. Los españoles fueron los primeros pobladores de América. Tot això de la conquesta és una llegenda de grups insurrectes. Un altre opina que los americanos fueron los primeros en llegar a América. És una lògica que no admet rèplica. Però ara que sabem qui, passem a la pregunta quan? El primer poblamiento de América tuvo lugar en 1899. Havien d'haver-se afanyat abans, per poc els agarra el canvi de segle i América per poblar. Hay dos teorías, la teoría del fuego y la teoría de los metales. Aquest alumne considera que són tan òbvies que no fa falta explicar-les. Un altre n'ha trobat dos més hay 4 teorías-  la cosa s'amplia-  teoría 1 América fue poblada, teoría 2 poblaron un lugar conocido, teoría 3 hicieron un virreinato y teoría 4 todos vivían con reglas.

Sort que havien de vindre els grecs a posar un poc de llum entre tanta foscor. Els grecs creien en molts déus, per això en diem que és una religió politeista. Almenys això significava fins a l'any 2014. Ara té altres accepcions, per exemple, politeista es que era la religión más fuerte... politeista es que también los políticos adoraban a los dioses.


De totes les polis gregues, hi havia dos que destacaren sobre les altres, Atenes i Esparta, la nit i el dia. Eren tan diferents? A Esparta le gustaba la guerra y a Atenas también. Sembla que llavors eren idèntiques, almenys compartien gustos. Atenas era la diosa del amor y Esparta se peleaba con los otros dioses. Aquest ja té un cacau al cap entre Atenes i Atenea. Atenas estaba en África y Esparta en un lugar llamado La Seremonia. Aquest estiu me n'aniré de vacances a La Seremonia. Però comptat i debatut, la diferència més flagrant era que los de Atenas no eran carnívoros y los de Esparta, sí. La Guerra del Peloponés va ser únicament un conflicte de gurmets i Tucídides ens ho disfressà per a què la seua obra fora més èpica.

Ja quan els dies clàssics havien passat i des de Macedònia bufaren vents de canvi, comença a gestar-se una nova civilització, resultat del contacte entre Orient i Grècia. Aquesta va ser la gran aportació a la història d'Alexandre, el fet d'haver apropat dos mons que fins al moment es miraven amb recels. Les conquestes d'Alexandre tuvieron un impacto impactante;  Alexandre sabia mucho de la antigüedad griega y queria saber que pasaba antes en la actualidad...Alexandre, conqueridor i erudit. Una altra conseqüència fou  que los atacaron los almofroditas. ?????  Alejandro eran unos que querian conquistar la cultura griega;  Alejandro iba haciendo cosas lindas y a la gente le gustaba. Però si alguna cosa li devem a  Alexandre és que derrumbó la muralla de Berlín. Alexandre Magne com a Reagan i Darios III de Pèrsia com a Gorbachov: "Tire el mur, Gorbachov".

Finalment un missatge estrany que algun dia els historiadors podran desxifrar: Antonio Macno fue el rey de Grecia y Cleopatra VI fue asesinada por Antonio Macno que fue asesinado por su hijo Alejandro Macro en el siglo III a.C. El Oráculo había dicho que Alejandro sería asesinado por su hijo, entonces nació un hijo varón y lo mató, hasta que en el siglo VIII a.C muere de berrugas. Un autèntic drama grec com els que ja no es fan.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PARAULES MANLLEVADES A L'ÀRAB

A LA VORETA DEL MAR

AQUISGRÀ, LA CAPITAL IMPERIAL