HEBDOMADARI

No escric molt últimament perquè tampoc tinc gaire coses que contar, quan dus una vida quasi monàstica el moment més emocionant del dia és quan arriba el correu...factura, factura, factura, arutcaf! a no, factura.

Per això de vegades m'agrada anar a la mar, és el millor racó per a pensar. Les ones van i venen, s'emporten records vells i en porten de nous, a més la mar ajuda a enfrontar els problemes, perquè per molt que intentes llançar-los ben lluny, la mar els tornarà a dur fins la platja. La mar sempre rebutjarà tot allò que no li és inherent. 

Però aquestes darreres setmanes per culpa del vent no he pogut anar-hi. Diuen que l'altre dia va haver un tornado, però un tornado si no se'n du volant cases d'Arkansas i vaques i puntualment alguna monja, no és tornado. Són graciosos els tornados, un remolí de vent mortalment destructor. Llàstima que no s'enduguen amb ells, ben lluny, la maleïda crisi. 

Un dels motius pels quals ja no encenc la tele, encara que serà més correcte dir el televisor, puix la televisió és el que veiem a través del televisor i no pot ni apagar-se ni encendre's. Com anava dient, un dels motius pels quals ja no encenc el televisor, encara que serà més oportú dir engegar la tele, ja que encendre vol dir fer cremar i ningú li bota foc al seu televisor. Per què parlem tan vagament?  I així i tot ens entenem.

Reprenent el fil, ja no engegue el televisor, encara que engegar significa 1.traure el bestiar a passejar, 2. expulsar, obligar a anar-se'n, 3.fer sortir allò que estava contingut, 4.llançar. Tot i que molta de la gent que apareix per la televisió és digna de ser tractada com bestiar, condemnada a l'ostracisme i llançada ben lluny, com ha arribat aquesta paraula a voler dir "fer funcionar"?. 

Reprenc, ja no pose en funcionament el televisor (i no miraré més el diccionari) perquè solament es parla de la crisi. El dia que es deixe de parlar de la crisi, dels reis que cacen elefants, dels països que volen independitzar-se, de tipets que corren rere una pilota, en definitiva el dia que deixem de debatre del sexe dels àngels, eixe dia descobrirem quins són els problemes reals.

I per a acabar una reflexió, els ases mengen garrofes perquè demanen les garrofes o per què sols els donem a menjar garrofes? Si els ases pogueren triar lliurement continuarien menjant garrofes o optarien per un altre aliment?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PARAULES MANLLEVADES A L'ÀRAB

A LA VORETA DEL MAR

AQUISGRÀ, LA CAPITAL IMPERIAL